12 από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και τι δεν πρέπει να ξεχάσετε για αυτές!

Είναι τα πιο μαγευτικά σημεία συνάντησης της θάλασσας με τη στεριά. Λευκή άμμος, καθαρά, σμαραγδένια νερά, στην αγκαλιά υπέροχων τοπίων! Δείτε τις 12 ωραιότερες παραλίες… δροσεροί παράδεισοι, ένας για κάθε θερινό Σαββατοκύριακο. Πότε θα πάτε, τι δεν πρέπει να ξεχάσετε! Λάθος το ότι τόποι όμορφοι και τόποι άσχημοι υπάρχουν. Την ασχήμια τους στην άγνοιά μας την οφείλουν. Την δε ομορφιά τους, στην ματαιότητα…», θα έγραφε ο ποιητής.

Και όμως η έννοια του ωραιότερου, του πιο όμορφου, που είναι συν τοις άλλοις και μια έννοια σχετική αλλά και αρκετά υποκειμενική, είναι και μια έννοια ευπρόσδεκτη από το κοινωνικό σύνολο, που αποζητά από τους πιο ειδικούς, ή τέλος πάντων τους θεωρούμενους πιο ειδικούς, να του υποδεικνύουν πάντα το ωραιότερο, το ομορφότερο.

Και ειδικός συνήθως δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο από κάποιον που τα έχει δει όλα (ή έστω τα περισσότερα!) και τίποτε λιγότερο από κάποιον που θέτει την κρίση του στον διά της κριτικής δημόσιο έπαινο ή στη δημοσία καταδίκη.

Ετσι λοιπόν και η αφεντιά μου, τολμώντας να γράψει για τις «12 ωραιότερες ελληνικές παραλίες», γνωρίζει καλά ότι κάθε αναγνώστης δικαιούται να εκλέξει και μια 13η, που θα ήθελε να ανήκει στις 12 επικρατέστερες. Και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την παραλία του τόπου ιδιαίτερης καταγωγής του ή εκείνη, για παράδειγμα, στην οποία πέρασε τις διακοπές του με τον πρώτο έρωτα της ζωής του! Αν όμως θελήσουμε να κάνουμε πιο αντικειμενική την εκλογή μας, με κριτήρια όπως η αγριότητα και η σπανιότητα της φύσης, η καταστροφή ή όχι της ευρύτερης περιοχής με μεγάλα τεχνικά έργα και μεγάλης έκτασης τουριστική αξιοποίηση, η ποιότητα των νερών της και ­ γιατί όχι; ­ τείνοντας «ευήκοον ους» και στο τι λένε οι ξένοι φίλοι της χώρας μας, αυτοί που ψάχνουν από το ωραίο το ωραιότερο και που δεν χωρούν στα θλιβερά πακέτα των μεγάλων τουριστικών γραφείων, ε!, τότε, ναι!

Ιδού λοιπόν οι 12 ωραιότερες σήμερα ελληνικές παραλίες. Και λέω σήμερα γιατί πόσο δεν θα ήθελα να προσθέσω, τώρα, σε αυτές και το Πόρτο Ράφτη των παιδικών μου χρόνων, όπου τότε δεν υπήρχε ούτε ένα κτίσμα. Και τον Σχοινιά του Μαραθώνα, που τον κατέστρεψε η αυθαίρετη δόμηση. Και τις μικρές παραλίες του Λουτρακίου της δεκαετίας του ’60, που σήμερα τις έχει αφανίσει ο μαζικός τουρισμός…

Ιδού λοιπόν οι 12 ωραιότερες, σήμερα, ελληνικές παραλίες και, δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό, διαλέξτε εσείς οι αναγνώστες του «Βήματος» μία για καθένα από τα 12 (και πολλές φορές και περισσότερα!) Σαββατοκύριακα του ελληνικού καλοκαιριού. Πόρτο Γέρακας (Ζάκυνθος) Ισως η ωραιότερη ελληνική παραλία, ο Γέρακας, ανακαλύφθηκε εδώ και αρκετούς αιώνες από τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα – καρέτα που έρχονται εδώ για να γεννήσουν τα αβγά τους, αλλά και, δυστυχώς, από τον μαζικό τουρισμό. Ευτυχώς που δεν κτίστηκε ακόμη τίποτε εδώ και το μόνο που ενοχλεί οπτικά είναι οι δεκάδες παράνομες ούτως ή άλλως ομπρέλες.

Κλειστός κόλπος με ρηχά και πεντακάθαρα νερά, ψιλή ξανθή αμμουδιά, ο Γέρακας είναι στραμμένος προς τη Δύση, με θέα τα νησάκια Πελούζο και Μαραθονήσι, περιτριγυρισμένος με αμμοθίνες στα νότια και τις απόκρημνες βραχοπλαγιές του Σκοπού στα βόρεια· νωρίς το καλοκαίρι, οπότε και δεν έχουν καταφθάσει οι λεγεώνες των τουριστών, είναι από τους ωραιότερους τόπους του κόσμου.

Το ίδιο ισχύει και για την άλλη περίφημη παραλία του νησιού, στα Γρεμνά των Βολιμών, κοντά στο περίφημο ναυάγιο.

Μόνο που εκεί εκτός από τον συνωστισμό θα έχετε να αντιμετωπίσετε και τα σεντινόνερα των δεκάδων πλεούμενων που μεταφέρουν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους.

Συμβουλή: Επισκεφθείτε τη Ζάκυνθο τα πρώτα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, προτού κλείσουν τα σχολεία!

Μην ξεχάσετε: Το μαντολάτο μελιού του Κοτσώνη. Τις αρέκιες και τις καντάδες της «Αρέκιας» στη Χώρα της Ζακύνθου. Το λαδοτύρι και το ζυμωτό μαύρο ψωμί της κυρίας Γιδίτση, κοντά στις Βολίμες. Να διαμαρτυρηθείτε γιατί ο νομάρχης δεν υπογράφει την προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΕΧΩΔΕ, για τη δημιουργία του θαλάσσιου πάρκου. Γιούρα (Αλόννησος) Αν τη Ζάκυνθο την επέλεξαν οι χελώνες, την Αλόννησο και τα ερημονήσια της τα επέλεξαν οι φώκιες μονάχους – μονάχους. Μόνο που εδώ, ευτυχώς, δεν έφθασε ακόμη ο μαζικός τουρισμός. Και κάποιοι πρόλαβαν να απαγορεύσουν την πρόσβαση χωρίς άδεια στα ερημονήσια Σκάλτζουρα (ίσως η ωραιότερη παραλία του Αιγαίου!) και Πιπέρι.

Η Κυρα-Παναγιά με τους πανέμορφους βραχώδεις κολπίσκους της (προσοχή! εδώ δεν θα βρείτε εκτεταμένες αμμουδιές) και τα απόκρημνα Γιούρα με τα πιο πεντακάθαρα νερά της Μεσογείου, είναι σίγουρα από τα πιο όμορφα μέρη που διαθέτει η χώρα μας.

Συμβουλή: Επισκεφθείτε τα, επίσης, νωρίς το καλοκαίρι. Τότε που δεν έχουν ακόμη πιάσει τα μελτέμια, που καθιστούν την προσέγγισή τους δύσκολη.

Μην ξεχάσετε: Την πεζοπορική επίσκεψη στη Χώρα της Αλοννήσου. Να δοκιμάσετε την πίτα της κυρα-Κατίνας στη Στενή Βάλα. Να διαμαρτυρηθείτε για την κατασπατάληση εκατοντάδων εκατομμυρίων για τη φώκια, χωρίς να γίνεται στην ουσία τίποτε για την προστασία της. Μαύρα Βόλια ( Χίος) Οταν κολυμπάει κανείς σε αυτή την παραλία αισθάνεται ότι βρίσκεται μέσα στον κρατήρα ενός ηφαιστείου!

Τόσο «μαύρα» και τόσο «βόλια» που τα Μαύρα Βόλια, η περίφημη αυτή παραλία του Εμπορειού της Χίου, είναι μοναδική στον ελληνικό χώρο…

Είναι κρίμα βέβαια που την πρώτη από τις τρεις ομώνυμες παραλίες με το κατάμαυρο χαλίκι την κατέστρεψε σχεδόν η τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, κατασκευάζοντας ένα άχρηστο μπετονένιο στηθαίο. Αγνοήστε την γιατί, έτσι κι αλλιώς, εκεί συχνάζουν αρκετοί παραδοσιακοί λουόμενοι, από αυτούς που δεν σέβονται ούτε τον διπλανό τους ούτε τη φύση, στην οποία και πετούν τα σκουπίδια τους.

Ακολουθήστε το μονοπάτι και προωθηθείτε στη δεύτερη και ωραιότερη και με σαφώς λιγότερο κόσμο παραλία και μετά στην τρίτη, όπου συχνάζουν κυρίως γυμνιστές.

Συμβουλή: Παρ’ ότι η Χίος δεν έχει τον μαζικό τουρισμό άλλων νησιών του Αιγαίου, ο καλύτερος μήνας είναι ο Ιούλιος, οπότε και τα νερά της είναι πιο ζεστά!

Μην ξεχάσετε: Φυσικά την επίσκεψη στα Μαστιχοχώρια της Χίου, στο μεσαιωνικό Πυργί, στα Μεστά και στους Ολύμπους. Στα Αρμόλια ο συμπαθητικός ξενώνας της κυρίας Εριφύλης Κουγκουλέρη. Δοκιμάστε ελιές (κουρμάδες), κάππαρη και ντόπια γλυκά του κουταλιού. Στη Φάρκαινα το πρώτο οικολογικό σπίτι που κτίστηκε στο νησί! Ελαφονήσι (Χανιά) Δύο παραλίες σωστά στολίδια, να «τις πίνεις στο ποτήρι»! Ποια να πρωτοδιαλέξεις!

Η πρώτη βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Χανίων, μετά την Παναγία τη Χρυσοσκαλίτισσα. Ψιλή άμμος, πεντακάθαρα νερά και περπατώντας μέσα στη ρηχή θάλασσα σε 10 λεπτά φθάνει κανείς στο εξωτικό Ελαφονήσι και στις εκπληκτικές παραλίες του, που είναι κατάφυτες με κρίνα της άμμου (pancratium maritimum).

Η δεύτερη βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού, μετά το Καστέλι Κίσσαμου, και είναι μια μικρογραφία των τροπικών παραλιών που βλέπει κανείς στην τηλεόραση.

Ψιλή άμμος, που σε πολλά σημεία ροδίζει από τα εκατομμύρια μικροσκοπικά όστρακα και γαλαζοπράσινα νερά, που όμοιά τους δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

Συμβουλή: Οποια εποχή και αν πάτε, θα βρείτε κόσμο. Οχι πολύ όμως σε σχέση με άλλες παραλίες του νησιού, όπου γίνεται το «πατείς με, πατώ σε!».

Μην ξεχάσετε: Ο Νομός Χανίων (μαζί με τον Νομό Ηλείας) έχει τα περισσότερα αυθαίρετα κτίσματα στην Ελλάδα και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα σε λίγα χρόνια ξεχάστε τες αυτές τις δύο παραλίες. Ντροπή για τη λεβεντομάνα Κρήτη και οι τόνοι πλαστικού των θλιβερών θερμοκηπίων, που μολύνουν οπτικά τη θέα στο νότιο τμήμα της Φαλάσαρνας… Βαθύ (Σίφνος) Πιθανόν το ίδιο το νησί να διαθέτει ακόμη ωραιότερες παραλίες από το Βαθύ, του οποίου ­ ας μην την υποτιμούμε ­ η παραλία είναι και αυτή πανέμορφη. Την εκλέγουμε όμως στις 12 ωραιότερες γιατί το ίδιο το Βαθύ είναι ένα κομμάτι από τις Κυκλάδες των παιδικών μας χρόνων, που δεν το «άρπαξε» ακόμη ο μαζικός τουρισμός. Ωραία παραλία με ψιλή άμμο, σκόρπια κυκλαδίτικα λευκά σπίτια, τα σπουδαία κεραμικά του Ατσόνιου και η ωραιότερη ρεβιθάδα του Αιγαίου, στην ταβέρνα του Μανώλη, δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τα αρμυρίκια!

Συμβουλή: Μην κουβαλήσετε μαζί το αυτοκίνητό σας. Είτε μείνετε στις Καμάρες είτε μείνετε στην Απολλωνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ντόπια λεωφορεία της γραμμής.

Μην ξεχάσετε: Να κλείσετε δωμάτιο προτού πάτε. Ειδάλλως κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς κατάλυμα! Τον Αύγουστο, δυστυχώς, τα πολλά γιοτ που μαζεύονται στο Βαθύ βρωμίζουν τον κλειστό ορμίσκο με σεντινόνερα. Εχετε λοιπόν καλού – κακού μαζί σας και το τηλέφωνο του Λιμενικού. Μια καταγγελία δεν βλάπτει. Σαρακήνικο (Ελαφόνησος Λακωνίας) Αλλο Ελαφονήσι κι αυτό! Πηγαίνει κανείς από τη Νεάπολη Λακωνίας και περνάει απέναντι με τοπικά καραβάκια. Μερικά σπίτια, 2-3 ταβέρνες και ξενοδοχεία, και αυτό είναι όλο!

Μάλλον λάθος, γιατί το «όλο», κυρίες και κύριοι, δεν είναι άλλο από τη φοβερή παραλία Σαρακήνικο, την οποία αν η τοπική αυτοδιοίκηση φρόντιζε κάποτε να καθαρίσει από τους τόνους σκουπιδιών, που πετούν δυστυχώς οι λουόμενοι, θα μπορούσαμε να την κατατάξουμε άνετα στην πρώτη πεντάδα των ωραιότερων παραλιών της χώρας μας.

Συμβουλή: Πάρτε μαζί σας, καλού – κακού, μια σκηνή.

Μην ξεχάσετε: Το καλοκαίρι στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου ­ φυσικά και στο Ελαφονήσι ­ κάνει πολλή ζέστη. Αγιοι ( Κάρυστος) Ραφήνα – Κάρυστος με το φέρι μπόουτ, ακολουθούμε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς τα νοτιοανατολικά ως το τελευταίο μεμονωμένο ξενοδοχείο και από εκεί, με πολύ άσχημο χωματόδρομο, περνάμε το ακρωτήριο Καφηρέα, το τρομερό Κάβο Ντόρο και κάπου εκεί, απέναντι από το μικρό νησάκι Μαντηλού, συναντάμε μια σειρά από εκπληκτικές και απομονωμένες παραλίες, με θέα την αντικρινή Ανδρο και όλο το Αιγαίο.

Συμβουλή: Αν σκοπεύετε να μείνετε πολλές ημέρες, πάρτε μαζί σας νερό γιατί στη γύρω περιοχή δεν υπάρχει σταγόνα.

Μην ξεχάσετε: Να πάρετε φεύγοντας μαζί σας τα σκουπίδια σας! Οταν φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι το Κάβο Ντόρο δεν αστειεύεται! Πόρτο Κατσίκι ( Λευκάδα) Εκεί, σε ένα δυσπρόσιτο σημείο της Δυτικής Λευκάδας, βρίσκεται κρυμμένο ένα πραγματικό κόσμημα της παραλιακής Ελλάδας.

Σε ένα σημείο όπου η βραχοπλαγιά πέφτει απότομα προς τη θάλασσα, αυτό δηλαδή που οι γάλλοι φίλοι μας αποκαλούν φαλέζ (falaise), σχηματίζονται 2-3 μικρές αμμώδεις λουρίδες, τις οποίες και περιβάλλουν τα πιο γαλάζια νερά του νησιού.

Ο τόπος είναι εντυπωσιακά όμορφος, μήπως όμως θα έπρεπε κάποιος να μιλήσει στους διαχειριστές του για την έννοια της οικο-χωρητικότητας. Γιατί, σύμφωνοι, δεν είναι εύκολο να διώχνει κανείς από μια παραλία τον κόσμο που πλεονάζει. Το Πόρτο Κατσίκι όμως δεν είναι μια απλή παραλία αλλά ένα μνημείο της φύσης, η επίσκεψη του οποίου θα έπρεπε να υπόκειται σε κάποιους περιορισμούς.

Συμβουλή: Για να απολαύσετε το μπάνιο και το τοπίο, τον Αύγουστο μήνα, πηγαίνετε ή πολύ πρωί ή αργά το απόγευμα. Αλλιώς μην πάτε καθόλου…

Μην ξεχάσετε: Στη Λευκάδα υπάρχει και η γνωστή στους γυμνιστές παραλία του Αγίου Νικήτα. Αν ανεβείτε στην Εγκλουβή θα αγοράσετε τις καλύτερες φακές στην Ελλάδα, ενώ στην Καρυά τα περίφημα κεντήματα με την καρσάνικη βελονιά. Στροφιλιά (Αχαΐα – Ηλεία) Στα όρια των νομών Αχαΐας και Ηλείας βρίσκεται το περίφημο παραλιακό δάσος της Στροφιλιάς και οι υγροβιότοποι του Πρόκοπου και του Κοτιχιού, που προστατεύονται από τη σύμβαση RAMSAR.

Ακολουθούμε την Εθνική οδό Πατρών – Πύργου και στρίβοντας δεξιά προς το Μετόχι κατευθυνόμαστε προς την παραλία της Καλογριάς. Αφήνουμε το αυτοκίνητό μας, χωνόμαστε κυριολεκτικά μέσα στη σκιά του εξαίρετου δάσους τραχείας πεύκης (pinus brutia) και με λίγο περπάτημα επιλέγουμε όποιο κομμάτι «τραβάει η ψυχή μας», από πολλά χιλιόμετρα της ατέλειωτης παραλίας.

Γαλανά νερά και οι αμμοθίνες δεν είναι απλά άμμος αλλά τεράστιας σημασίας φυσικά οικοσυστήματα.

Συμβουλή: Η παραλία αυτή προσφέρεται για όλο το καλοκαίρι. Απλά, αν επιθυμείτε τη μοναξιά, όσο πλησιάζει ο Αύγουστος, τόσο πρέπει να περπατήσετε για να αποφύγετε τους λουόμενους που έχουν τη συνήθεια να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο γύρω από τα διάφορα «beach» της περιοχής.

Μην ξεχάσετε: Το εκπληκτικό αυτό οικοσύστημα κινδυνεύει από τις πυρκαϊές αλλά και από την αυθαίρετη δόμηση. Γι’ αυτό βοηθήστε όσους αγωνίζονται για τη σωτηρία του. Χειλιαδού (Εύβοια) Αθήνα – Χαλκίδα – Στενή Δίρφυος και ανεβαίνουμε στο διάσελο μεταξύ της Δίρφυος στα βόρεια και του Ξεροβουνιού στα νότια για να κατηφορίσουμε στη συνέχεια προς τους Στρόπωνες και από εκεί στον όρμο του Μετοχίου και στη Χειλιαδού.

Θυμάμαι παλαιότερα, όταν ανεβαίναμε νωρίς το καλοκαίρι στη Δίρφυ, κατεβαίναμε σε δυόμισι ώρες ως τη Χειλιαδού, για να γευτούμε τη χαρά του μπάνιου, σε μια ατέλειωτη παραλία με μικρά γκρίζα πετραδάκια και βότσαλα και με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Τότε δεν υπήρχαν παρά 2-3 κτίσματα. Σήμερα υπάρχουν δεκάδες αυθαίρετα.

Και όμως παρ’ όλα αυτά η Χειλιαδού είναι από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας μας και τα νερά της από τα πιο καθαρά.

Συμβουλή: Εκεί που τελειώνει ο δρόμος, ένα μικρό μονοπατάκι οδηγεί σε κάποιες πιο όμορφες και πιο απομονωμένες παραλίες!

Μην ξεχάσετε: Η ορειβασία στην κοντινή Δίρφυ αποτελεί πάντα μια πρόκληση! Γάνεμα (Σέριφος) Πάρτε το πλοίο της γραμμής για την πανέμορφη Σέριφο και από εκεί περπατήστε φορτωμένοι με το σακίδιό σας (και φυσικά και με νερό!) προς το Λειβαδάκι και από δασικό δρόμο καταλήξτε σε μιάμιση ώρα στο πανέμορφο Γάνεμα, κοντά στον όρμο του Κουταλά.

Γαλανά νερά και ψιλή άμμος συνθέτουν την καλύτερη παραλία του νησιού.

Συμβουλή: Εφ όσον πάρετε το μεσημεριανό πλοίο, πάρτε και ένα φακό, για να στήσετε πιο εύκολα το αντίσκηνο όταν φτάσετε το βράδυ!

Μην ξεχάσετε: Ενα πανέμορφο πεζοπορικό μονοπατάκι οδηγεί σε τρεις περίπου ώρες στη Χώρα της Σερίφου, η οποία αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη. Μύρτος (Κεφαλλονιά) Οι Κεφαλλονίτες θα ήταν πολύ δυσαρεστημένοι αν μάθαιναν ότι οι Ζακυνθινοί έχουν μια παραλία μέσα στις 12 πρώτες και αυτοί τίποτε! Και θα είχαν δίκιο, γιατί η μεγάλη και εντυπωσιακή αμμουδιά με τα γαλάζια νερά, του Μύρτου, στο δρόμο για την Ασσο, είναι πραγματικά ένας εξαιρετικός τόπος σπάνιας ομορφιάς, που συγκεντρώνει όμως πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Συμβουλή: Αφήστε το αυτοκίνητό σας όσο μακρύτερα γίνεται από την παραλία.

Μην ξεχάσετε: Μια επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό του Αίνου, βιότοπο του κεφαλλονίτικου έλατου (abies cephalonica).

Ζάκυνθος: Στο Πόρτο Γέρακα μπορείτε να μείνετε στα ενοικιαζόμενα σπίτια του Δ. Τσιλιμίγκρα (τηλ. 0695-35372, 35313). Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής (τηλ. 0695-22200).

Αλόννησος: Για διαμονή προτιμήστε ένα δωμάτιο στη Στενή Βάλα. Πληροφορίες: 0424-65577. Χίος: Για την παραμονή σας στην περιοχή συμβουλευθείτε την τουριστική αστυνομία (τηλ. 0271-44427). Για πολυτέλειες επιλέξτε το ξενοδοχείο « Χίος Χανδρής».

Χανιά: Αν θέλετε να είστε σε κοντινή απόσταση και από τις δύο παραλίες, το Ελαφονήσι και τη Φαλάσαρνα, μπορείτε να μείνετε στην Αγία Μαρίνα Χανίων. Πάνω στο κύμα θα δείτε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του Λιτινάκη (0821-68174). Δεκαπέντε μέτρα μακρύτερα βρίσκεται η «Ευαγγελίνα» (0821-68233, 68420).

Σίφνος: Στο Βαθύ δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς κατάλυμα και μάλιστα δίπλα στη θάλασσα. Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων συνεργάζονται μεταξύ τους. Ετσι, αν ο ένας είναι «κλεισμένος», θα σας παραπέμψει στον άλλον. Πληροφορίες: 0284-71120, 71130, 71150).

Λακωνία: Στην Ελαφόνησο οι επιλογές δεν είναι πολλές. Δύο-τρία ξενοδοχεία και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο της Κοινότητας στο 0734-61238.

Εύβοια: Αν επιλέξετε για τις διακοπές σας τους Αγίους Καρύστου, πάρτε μαζί σας μια σκηνή διότι δεν υπάρχει κατάλυμα κοντά στην παραλία. Αν πάλι προτιμάτε την άνεση ενός δωματίου, θα πρέπει να μείνετε στην Κάρυστο. Για δωμάτια ζητήστε πληροφορίες από τον δήμο (0224-22246) ή το αστυνομικό τμήμα (22262).

Στη Χειλιαδού, πέρα από τα αυθαίρετα, δεν υπάρχουν καταλύματα, οπότε δεν μένει παρά να χρησιμοποιήσετε τη σκηνή σας. Ενοικιαζόμενα δωμάτια θα βρείτε στη Στενή Δίρφυος. Πληροφορίες στο αστυνομικό τμήμα (0228-51218) και στον δήμο (51220). Λευκάδα: Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς την παραλία του Πόρτο Κατσίκι είναι να μείνει σε σκηνή. Διαφορετικά το κοντινότερο χωριό είναι ο Αγιος Νικήτας. Πληροφορίες για τα καταλύματα στο 0645-97465.

Στροφιλιά: Στην Καλογριά υπάρχουν τρία ξενοδοχεία: το Καλογριά Μπιτς β΄ κατηγορίας (0693-31380), το Καλογριά Μπιτς δ΄ κατηγορίας (31276) και το Χριστίνα Μπιτς (31469).

Σέριφος: Αν δεν χρησιμοποιήσετε τη σκηνή σας, δωμάτια θα βρείτε στο χωριό Κουταλάς. Πληροφορίες στον ΟΤΕ του νησιού (0281-51287).

Κεφαλλονιά: Τα κοντινότερα καταλύματα από την παραλία του Μύρτου βρίσκονται στο χωριό Ασος. Πληροφορίες: 0674-61204, 51151.

Πηγή

Via

Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. αγιοκαμπος λαρισας 11 χιλιομετρα παραλια ευθια χωρις ενα κτισμα ενα σπιτι διπλα στην θαλασσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή