Υπέροχες παραλίες της Αττικής





Μια βουτιά δροσιάς, λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από την πόλη, είναι ό,τι καλύτερο για το Σαββατοκύριακο
Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις κοντινότερες και χωρίς κόστος παραλίες της Αττικής, που ίσως δεν γνωρίζετε:



ΜAΡΑΘΩΝΑΣ
Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον ιστορικές περιοχές της Αττικής.
Βρίσκεται περίπου 42 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας.
Ο Μαραθώνας διαθέτει παράλληλα και αξιοθαύμαστες παραλίες.
Η κορυφαία εξ αυτών είναι του Σχοινιά.
ΚΑΛΑΜΟΣ
Περίπου 45 χιλιόμετρα από την Αθήνα, βρίσκεται ο Κάλαμος.
Η περιοχή συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα.
Η δασική βλάστηση της περιοχής καταλήγει σε ακτές με άσπρο βότσαλο και καθαρά διαυγή νερά.
ΣΟΥΝΙΟ
Η μικρή αμμουδερή παραλία που βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον Ναό του Ποσειδώνα (Καβοκολώνες) απέχει περίπου 68 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας.
ΨΑΘΑ
2,5 χιλιομέτρα αμμουδερής παραλίας, με θέα τον κορινθιακό και φόντο το πευκοδάσος του όρους Πατέρας.
Η Ψάθα απέχει 60 χλμ δυτικά της Αθήνας και προσελκύει αρκετούς τόσο για τα καθαρά της νερά όσο και για τις ψαροταβέρνες της περιοχής.
ΧΑΡΑΚΑΣ
Η παραλία του Χάρακα αποτελεί την ιδανικότερη λύση για όσους αναζητούν μια εναλλακτική, αλλά δεν έχουν το χρόνο να ψάχνουν.
Με κατεύθυνση προς Σούνιο. πλησιάζοντας τα όρια των δήμων Κερατέας και Λαυρίου, λίγο πριν από το ΚΑΠΕ, θα συναντήσετε στα αριστερά του δρόμου την ταμπέλα που αναγράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα». Αφήνετε το αυτοκίνητο στο πλάτωμα που θα συναντήσετε στο δεξί σας χέρι, ελάχιστα μέτρα πιο κάτω, και διαλέγετε το σημείο από το οποίο θα θαυμάζετε την απεραντοσύνη της, αφού η συγκεκριμένη παραλία με την ψιλή άμμο ξεπερνά κατά πολύ σε μέγεθος το μέσο όρο των παραλιών της Αττικής.
ΛΕΓΡΑΙΝΑ
Η πρώτη προτίμηση για κάθε παρέα φοιτητών και ζευγαριών που ξέμειναν στην Αθήνα, είναι η παραλία των Λεγραινών η οποία συνδυάζει κυκλαδίτικου επιπέδου ψιλή, χρυσαφένια άμμο με γαλανά νερά και έλλειψη πολυκοσμίας. Θα τη συναντήσετε λίγο μετά το Χάρακα, στα όρια του δήμου Λαυρίου. Θα την αναγνωρίσετε από τη χαρακτηριστική της άμμο, που μοιάζει να έχει εισαχθεί από κάποιο νησί.
ΚΑΠΕ
Λίγο πριν φτάσετε στα Λεγραινά. στο δεξί σας χέρι θα συναντήσετε μια πινακίδα η οποία αναγράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που σας οδηγεί σε μια μικρή πεντακάθαρη παραλία.Εκεί θα παρκάρετε και θα συνεχίσετε στην κατηφόρα με τα πόδια, έως ότου αρχίσουν τα σκαλοπάτια που σας οδηγούν στο μικρό κολπάκι με εξαιρετική αμμουδερή παραλία.
ΘΥΜΑΡΙ
55 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται η περιοχή Θυμάρι. Η μικρή παραλία Θυμάρι με το ψιλό χαλικάκι βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και τις παραλιακές ταβέρνες της. Η παραλία του Θυμαριού συνδυάζει άμμο με ψιλό χαλίκι, επιτρέποντας τις ρακέτες και τα παιχνίδια.
..
..
.. http://greeklike.blogspot.com/ . .
πηγή: i-diadromi.com.
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου