Νομός Ιωαννίνων


Περιγραφή
Τα Ιωάννινα είναι κτισμένα στην όχθη της λίμνης Παμβώτιδας.
Είναι μια όμορφη, γραφική, πόλη η οποία έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη της βορειοδυτικής Ελλάδας.
Ο νομός Ιωαννίνων στην Ήπειρο εντυπωσιάζει με τα επιβλητικά βουνά, τα φαράγγια, τη λίμνη και τα ορεινά χωριά του και κατατάσσεται στους ....

κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς.
Στα Ζαγοροχώρια, το Πάπιγκο, το Μέτσοβο θα βρείτε παραδοσιακούς ξενώνες και πολυτελή ξενοδοχεία για τη διαμονή σας.
Στα Ιωάννινα έχουν αφήσει τα σημάδια τους διάφοροι λαοί, με αποτέλεσμα στην αρχιτεκτονική αλλά και τη ζωή της πόλης να είναι εμφανές το πάντρεμα των πολιτισμών.
Τα Ιωάννινα διαθέτουν σημαντικά αξιοθέατα- το κάστρο, τα τζαμιά, τον παραλίμνιο δρόμο με τα αιωνόβια πλατάνια, το ιστορικό κέντρο της πόλης και το νησί της λίμνης, όπου παραμένει ζωντανός ο θρύλος της κυρά Φροσύνης που μαζί με άλλες 17 Γιαννιώτισσες πνίγηκαν στη λίμνη.
Ο συνδυασμός των αναρίθμητων ιστορικών μνημείων και των μουσείων με την απίστευτη φυσική ομορφιά του τοπίου αποτελεί εγγύηση για τους επισκέπτες.
Το κάστρο των Ιωαννίνων, η λίμνη με το νησάκι, το σπήλαιο, η εκπληκτική παλαιά πόλη με τα παραδοσιακά μαγαζάκια της και την εκλεκτή αγορά της καθώς και τα πολυάριθμα παλαιά αρχοντικά που δεσπόζουν στην πόλη, δε μπορούν παρά να τραβήξουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη και να τον αιχμαλωτίσουν.
Μία πόλη που συνδυάζει τα πάντα. Ειδυλλιακά σημεία για περιπάτους μέσα στη φύση για τους ρομαντικούς και τους φυσιολάτρες.
Έντονη νυχτερινή ζωή και υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα για τους γλεντζέδες και τους καλοφαγάδες. Σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας.
Αλλά και απεριόριστες δυνατότητες για extreme sports σε πανέμορφες φυσικές τοποθεσίες για τους τολμηρούς.
Και όσοι ενδιαφέρονται για αποδράσεις έξω από την πόλη, θα εντυπωσιαστούν με την άγρια φύση και τα μαγευτικά τοπία που τους περιμένουν μόλις μισή ώρα από τα Ιωάννινα.
Μια υπέροχη πόλη που αξίζει να επισκεφτείτε, μια μαγευτική περιπλάνηση που ξεπερνά τις προσδοκίες σας, ένα ταξίδι που δε μπορεί παρά να σας μείνει αξέχαστο!
Πως θα φτάσετε στα Ιωάννινα
Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας μπορείτε να φθάσετε στα Ιωάννινα μέσω των εθνικών οδών Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Κοζάνης – Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων και Τρικάλων – Ιωαννίνων.
Εάν προτιμήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δρομολόγια ΚΤΕΛ εκτελούνται από και προς την πόλη των Ιωαννίνων από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.
Χρήσιμα Τηλέφωνα για το Νομό Ιωαννίνων
Αεροδρόμιο: (+30) 26510 27058
Τουριστική Αστυνομία: (+30) 26510 65938
Αστυνομία: (+30) 26510 26290
Νοσοκομείο: (+30) 26510 80111, 26510 99111
ΚΤΕΛ: (+30) 26510-26286
Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου: (+30) 26560 41095
Χιονοδρομικό Κέντρο Πρ. Ηλία: (+30) 26560 42630 


...
--> --> ... ..
..
.. http://greeklike.blogspot.com/ . .
.i-diadromi.com/.
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Ανώνυμος22/10/12 14:18

    Presently what did you say? I considered necessary! Maybe to facilitate bidding transpire my inspiration on behalf of the week, keep it emergence!

    ΑπάντησηΔιαγραφή