Σκιάθος: Top 5 Παραλίες

Η Σκιάθος αποτελεί το δυτικότερο νησί του συμπλέγματος των Σποράδων. Τα μαγευτικά τοπία σε συνδυασμό με την άρτια οργανωμένη τουριστική υποδομή  και την τοπική παράδοση έχουν αναδείξει το νησί σε διάσημο παραθεριστικό προορισμό. Μεγάλο πλεονέκτημα του νησιού είναι οι περισσότερες από 60 παραλίες όπου τα πεύκα βρέχονται από τα
πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου.
Κουκουναριές
Οι Κουκουναριές, γνωστές και ως Χρυσή Άμμος βρίσκονται στα νοτιοδυτικά και αποτελούν την πιο φημισμένη παραλία του νησιού και όχι μόνο. Κατά καιρούς η περιοχή έχει εντοπιστεί σε λίστες με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου! Το τοπίο χαρακτηρίζεται από λεπτή άμμο, το όμορφο πευκοδάσος που σχεδόν βρέχεται από την ακτή και τον εντυπωσιακό υδροβιότοπο της Στροφιλίας στην πίσω πλευρά του δάσους.
Κάστρο
Η παραλία του Κάστρου βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού. Η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη οδικώς καθώς απαιτεί οδήγηση μέσα από κακοτράχαλο χωματόδρομο και πεζοπορία για τα τελευταία 2 χιλιόμετρα. Αντίθετα, η πρόσβαση δια θαλάσσης είναι αρκετά εύκολη. Όποιον τρόπο και να επιλέξετε θα ανταμειφθείτε τόσο από τη μαγευτική θέα που χαρακτηρίζεται από το επιβλητικό κάστρο που δεσπόζει πάνω από την παραλία όσο και από τα πεντακάθαρα νερά.

Ξάνεμος
Η παραλία του Ξάνεμου αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 3 διαδοχικών παραλιών στο ανατολικό τμήμα του νησιού, δίπλα από το αεροδρόμιο. Εντυπωσιακό στοιχείο του Ξάνεμου είναι η πανοραμική θέα προς τη γειτονική Σκόπελο αλλά και τα προϊστορικά αρχαιολογικά ευρήματα που διακοσμούν τον χώρο. Η πρόσβαση στην παραλία είναι αρκετά εύκολη.
Τσουγκριάς
Ο Τσουγκριάς αποτελεί ένα κατάφυτο ερημονησί που βρίσκεται 2 ναυτικά μίλια νότια από το λιμάνι της Σκιάθου. Εκμεταλλευτείτε τις εκδρομές με καΐκια που διοργανώνονται καθημερινά και απολαύστε τα γαλαζοπράσινα νερά και το εντυπωσιακό πευκοδάσος με το γραφικό ξωκλήσι.
Λαλάρια
Τα Λαλάρια βρίσκονται στο βορειανατολικό τμήμα του νησιού. Η μαγευτική τοποθεσία χαρακτηρίζεται από  επιβλητικά βράχια που αγκαλιάζουν τα περίφημα »λαλάρια» (κατάλευκα βότσαλα). Ο επιβλητικός βράχος που οριοθετεί την παραλία στα ανατολικά, προελαύνει στην θάλασσα και σχηματίζει μια εντυπωσιακή αψιδωτή θαλάσσια είσοδο στο μέσον.  Η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη και επίπονη. Παράλληλα δεν διατίθεται καμία τουριστική υποδομή οπότε προμηθευτείτε από πριν τα απαραίτητα!

                                                     . -->
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου