Στα top10 καλύτερα μέρη του κόσμου ο Παρθενώνας!

   

Στη λίστα με τα 101 καλύτερα μέρη του κόσμου φιγουράρουν ο Παρθενώνας, η Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης και το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Amanzoe Resort» στην Αργολίδα, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Τravel & Leisure».

Στο τεύχος Νοεμβρίου του φημισμένου περιοδικού, που με μηνιαία κυκλοφορία άνω των 950.000 τευχών θεωρείται η «Βίβλος» των ταξιδιωτών, ανταποκριτές και γευσιγνώστες από κάθε γωνιά του πλανήτη παρουσιάζουν στο αναγνωστικό κοινό «ξεχωριστούς προορισμούς», που προσφέρουν στους επισκέπτες τους «μοναδικές εμπειρίες».

Ο Παρθενώνας βρίσκεται στην ένατη θέση της σχετικής λίστας και χαρακτηρίζεται «το υπέρτατο μνημείο που αφιέρωσε ποτέ ο άνθρωπος στα θεία». Για την εντυπωσιακή Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης, που καταλαμβάνει την 23η θέση, αναφέρεται ότι, αν και συνήθως προσελκύει πολύ κόσμο, «αξίζει να διασχίσει κανείς το βραχώδες μονοπάτι για να βρεθεί σε μια μαγευτική τοποθεσία, στη βάση ενός γκρεμού». Πιο κάτω, στον αριθμό 72, το αμερικανικό περιοδικό συστήνει στους αναγνώστες του να κλείσουν δωμάτιο στο καινούργιο ξενοδοχείο της αλυσίδας Aman Resorts, με θέα στο Αιγαίο πέλαγος, που συνδυάζει «πολυτέλεια και απλότητα».

Στο αφιέρωμα του «Travel & Leisure», η Ευρώπη αναδεικνύεται «νικήτρια» με 27 προορισμούς και ακολουθούν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς με 23. Η Ασία έρχεται τρίτη με 15 προορισμούς, η Κεντρική και η Νότια Αμερική τέταρτη με 13 και η λίστα συμπληρώνεται με προτάσεις από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ανταρκτική, την Καραϊβική, τις Μπαχάμες, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ισλανδία, εξαιτίας των εντυπωσιακών αποχρώσεων που αποκτά ο ουρανός κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ ακολουθούν εντυπωσιακά μνημεία και ναοί στη Γαλλία, στην Πράγα, στη Βουδαπέστη και την Ιορδανία, προτάσεις για φαγητό στο Τόκιο, στη Βαρκελώνη και τη Σιγκαπούρη, λάτιν εμπειρίες σε Βραζιλία, Μεξικό και Αργεντινή, αλλά και οδηγίες για ένα αξέχαστο 24ωρο στο Παρίσι ή στη Νέα Υόρκη.


...
--> --> ... ..
..
.. http://greeklike.blogspot.com/ . .
.tragiko.com/.
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου