Λίμνη Δόξα: Το «Ποντικονήσι» της Κορινθίας

Αγαπάτε τη φύση; Μια βόλτα στο Φενεό και στη λίμνη Δόξα είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Ιδανική απόσταση από την Αθήνα, ωραίες διαδρομές και φυσικά καλό φαγητό. Η τεχνητή λίμνη Δόξας καθρεφτίζει τα βουνά των Αροανίων και της Κυλλήνης με το «Παλιομονάστηρο» στο κέντρο της λίμνης να αποτελεί το «Ποντικονήσι» της Κορινθίας. Καταπράσινο τοπίο με υπερήλικα δέντρα και έλατα, γαλάζια νερά και ένα μικρό δρομάκια να χωρίζει στα δύο τη λίμνη.

Αυτή είναι η λίμνη Δόξα, η οποία τις περισσότερες ημέρες ντύνεται με φωτεινά χρώματα από τον λαμπερό ήλιο. Παρόλα αυτά, αν πετύχετε συννεφιά ακόμα και ομίχλη θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα διαφορετικό τοπίο, που θα σας ταξιδέψει... Απόκοσμη ομορφιά και μυστήριο. Η ιστορία πίσω από τη Λίμνη Δόξα:

Οι ποταμοί Όλβιος και Δόξα μετέφεραν τους χειμώνες τα νερά τους στην πεδιάδα, καθώς δεν είχαν έξοδο προς τη θάλασσα, μετατρέποντας την πεδιάδα σε λίμνη, ενώ οι καταβόθρες που συνεχίζουν να βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Σαϊτάς «ρουφούσαν» τα νερά της λίμνης. Ο Ηρακλής φέρεται ως ο κατασκευαστής των καταβόθρων, ενώ άλλες μυθικές εκδοχές τις παρουσιάζουν σαν εισόδους προς τον Άδη. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, ο πρώτος οικισμός στο Φενεό δημιουργήθηκε από τους Πελασγούς και αργότερα, το 1900 π.Χ., κατοικήθηκε από Αρκάδες. Στα βορειοδυτικά κράσπεδα της πεδιάδας του Φενεού και κοντά στα σημερινά Καλυβάκια βρισκόταν η Ακρόπολη του Φενεού. Στις ανασκαφές των ετών 1958-1961 ανακαλύφθηκε Ναός αφιερωμένος στο Θεό Ασκληπιό.

Συνδυάστε ιδανικά την επίσκεψή σας στη τεχνητή λίμνη Δόξα με ολιγοήμερη διαμονή στα Τρίκαλα Κορινθίας ή εναλλακτικά επιλέξτε την για προορισμό μονοήμερης εκδρομής.

Πηγή

Via

Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου