Ελληνικά νησιά - Επτά δραστηριότητες που δεν πρέπει να χάσεις

Το βρετανικό περιοδικό TNT παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ένας τουρίστας πρέπει οπωσδήποτε να κάνει όταν επισκεφτεί τα ελληνικά νησιά... Η ηλιοθεραπεία στην παραλία, το κολύμπι στην πισίνα του ξενοδοχείου και μια βόλτα στα μπαρ της περιοχής είναι ψηλά στις προτιμήσεις κάθε επισκέπτη.

Ωστόσο οι Βρετανοί προτείνουν μια λίστα με 7 ξεχωριστές δραστηριότητες που θα κάνουν τις διακοπές σας στην Ελλάδα μοναδικές. Τα ελληνικά νησιά είναι «βουτηγμένα» στην ιστορία, περικλείονται από υπέροχες θάλασσες, από σπηλιές έως και υποβρύχιες ιαματικές πηγές, και το εξαιρετικά δημοφιλές βρετανικό περιοδικό παρακινεί τους αναγνώστες του να εξερευνήσουν κάθε «κρυφή» γωνιά τους.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις 7 δραστηριότητες «must do» στην Ελλάδα

1. Βόλτα στην Ακρόπολη Όταν κατευθύνεστε σε οποιοδήποτε νησί της Ελλάδας, το πιο πιθανόν είναι να φθάσετε στην Αθήνα και μετά να πάρετε πλοίο ή αεροπλάνο για τον προορισμό σας. Όμως, ενώ βρίσκεστε στην πόλη, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και εξερευνήστε το πιο διάσημο αρχαίο θαύμα της Αθήνας, την Ακρόπολη. Περπατήστε στους δρόμους της αρχαίας πόλης, είναι πραγματικά μια εμπειρία που κόβει την ανάσα.

2. Επίσκεψη στο Σπήλαιο Μελισσάνης – Κεφαλονιά Τα ελληνικά νησιά διαθέτουν πολλές εντυπωσιακές σπηλιές χάρη στη διαβρωτική δύναμη της Μεσογείου. Μια σπηλιά ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες και είναι το Σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά. Ένα μικρό σπήλαιο που τελειώνει σε μια μικρή λίμνη που από πάνω έχει έναν κρατήρα. Με θέα στον ουρανό, όλο το σπήλαιο φωτίζεται από τις ηλιακές ακτίνες και παρέχει εκπληκτική θέα στα βαθιά και κρυστάλλινα νερά. Είναι ένας παράδεισος κάτω από την επιφάνεια της γης.

3. Πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς Πιθανώς το πιο εκπληκτικό φυσικό τοπίο σε οποιοδήποτε από τα νησιά, το φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη είναι σαν μια χρονοκάψουλα που θα σας μεταφέρει πίσω σε μια εποχή πριν από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Μπαίνοντας στο φαράγγι από την πάνω είσοδο του, νιώθεις σαν να είσαι σε έναν άλλο κόσμο, ένα κόσμο της φαντασίας, που οραματίζονταν οι συγγραφείς κάποιας επικής αναζήτησης. Πραγματικά προκαλεί δέος. Ωστόσο, δεν διαθέτει μόνο θέα που θα σας αφήσει άφωνους, αλλά και συναρπαστικά μονοπάτια πεζοπορίας, διαβάσεις πεζών, παλιά γεφύρια από σχοινί και ήπια ποτάμια. Ένας παράδεισος για κάθε λάτρη της φύσης.

4. Εξερευνήστε ένα ακατοίκητο νησί Τα ελληνικά νησιά είναι γνωστό για να είναι ένα συνονθύλευμα Πολιτισμού και της ποικιλίας. Μερικά είναι μεγάλα, θορυβώδη και γεμάτα από μπαρ και εστιατόρια. Άλλα είναι ήσυχα, χαλαρά. Και μερικά είναι απλά βρίσκονται ανάμεσα τους. Όμως, δεν χρειάζεται ταξιδέψετε πολύ μακριά από την ακτή ενός νησιού για να βρείτε κάτι εντελώς διαφορετικό. Από τα χιλιάδες νησιά της Ελλάδας, μόνο περίπου

300 σήμερα κατοικούνται, έτσι θα μπορούσατε να βρεθείτε σύντομα σε ένα νησί όλο δικό σας. Συχνά είναι ορεινό και καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, ενώ δεν είναι το καλύτερο μέρος για να βρείτε ένα κοκτέιλ. Αυτά τα ερημονήσια είναι ιδανικά για όσους από εσάς επιθυμούν να εξερευνήσουν. Ποιος ξέρει, ίσως να βρείτε μια απίστευτα απομονωμένη παραλία, μια όμορφη λίμνη ή μια θεαματική άποψη της Μεσογείου.

5. Κάντε κατάδυση και κολύμβηση με αναπνευστήρα Ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε στην Ελλάδα είναι να κολυμπήσετε με αναπνευστήρα ή να κάνετε καταδύσεις εάν αισθάνεστε πραγματικά τολμηροί. Για τους κολυμβητές, πολλά νησιά προσφέρουν απίστευτους κοραλλιογενείς υφάλους για εξερεύνηση, με έντονη υποβρύχια ζωή. Μπορεί ακόμη και να φανείτε τυχεροί και συναντήσετε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά πλάσματα της Μεσογείου θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των δελφινιών και των χελωνών. Ωστόσο, αν η κατάδυση είναι περισσότερο στα γούστα σας, κατευθυνθείτε προς το νησί της Μήλου, όπου σχολές καταδύσεων θα σας πάνε για να εξερευνήσετε ναυάγια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και τις απίστευτες υποβρύχιες θερμές πηγές.

6. Περίπατος στο ηφαίστειο της Σαντορίνης Το νησί της Σαντορίνης συγκροτήθηκε σε μια βίαιη ηφαιστειακή έκρηξη πριν από αιώνες, και είναι ιδανικό για τους πεζοπόρους. Με χαμηλά φαράγγια και υψηλά βράχια και βουνά, αυτή η εμπειρία υπόσχεται άφθονη, γραφική θέα. Συνιστάμε να ξεκινήσετε ή να ολοκληρώσετε την πεζοπορία σας στην Οία, όχι μόνο επειδή είναι ένα πολυσύχναστο λιμάνι της πόλης, αλλά και γιατί φημίζεται για τα κομψά λευκά πέτρινα σπίτια αλλά και για το ηλιοβασίλεμα.

7. Ιστιοπλοΐα Η ιστιοπλοΐα είναι ίσως η απόλυτη εμπειρία που μπορείτε να έχετε στα ελληνικά νησιά. Παρέχει τη δυνατότητα για απεριόριστες ευκαιρίες για εξερεύνηση και αναψυχή. Πολλές από τις εμπειρίες σε αυτή τη λίστα βρίσκονται σε διαφορετικά νησιά, μέρη που θα πρέπει να επισκεφθείτε με το πέρασμα των ετών σε διαφορετικές διακοπές, εκτός και αν είστε ιστιοπλόος. Με το δικό σας ιστιοπλοϊκό σκάφος, μπορείτε να εξερευνήσετε τα ακατοίκητα νησιά, να δέσετε επάνω στην Οία της Σαντορίνης και κατευθυνθείτε στη Μήλο για κατάδυση στα ναυάγια του πολέμου. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε όλα τα νησιά, τα εστιατόρια, τις παραλίες, τα μπαρ και τα αρχαιολογικά μνημεία που θέλετε. Ποτέ δεν πρέπει να περιορίσετε τον εαυτό σας, και αυτός είναι ο πιο συναρπαστικός τρόπος για να απολαύσετε αυτά τα εντυπωσιακά νησιά.

Via

Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου