Οι πιο ερωτικοί προορισμοί στην Ελλάδα

Αν το μυαλό σας πηγαίνει μόνον στις περίφημες και κάπως διασκεδαστικές ιστορίες με την δεκαετία του 1970 και την κόντρα Ελλήνων – Ισπανών – Ιταλών για το ποιος είναι ο πιο ερωτικός λαός της Μεσογείου, να ξέρετε ότι δεν είναι αυτός ο μοναδικός, ούτε ο κύριος λόγος που οι ταξιδιώτες θεωρούν την Ελλάδα άκρως ερωτική.
Η σπουδαιότερη αιτία για αυτήν την φήμη είναι
ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, με τις αφάνταστα ηδυπαθείς παραστάσεις, την λατρεία του σώματος, αλλά και οι μεγάλοι συγγραφείς, όπως ο Πλάτωνας που με την Διοτίμα την Μαντινική περιγράφει την ουσία του έρωτα. Αν υπολογίσουμε πόσες θεές λατρεύτηκαν για την ομορφιά τους, πόσο επινοητικός ήταν ο Δίας στο παιχνίδι της αποπλάνησης και πόσο συνυφασμένη είναι η ελληνική φύση με τις νύμφες και τους Σιληνούς, δεν είναι περίεργο που απολαμβάνει αυτή η χώρα μια τέτοια φήμη. Ας δούμε λοιπόν μερικούς από τους πιο ερωτικούς προορισμούς σε αυτήν την έτσι κι αλλιώς παθιασμένη χώρα.

Ζάκυνθος
Είναι δεδομένο ότι ο χαρακτήρας του Ιονίου γενικά παράγει ιδιαίτερα κύματα. Ίσως να ευθύνονται τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα αυτής της θάλασσας που κοιτάει δυτικά, ίσως πάλι να έχει να κάνει με την παθιασμένη σχέση των Επτανήσων με τους Βενετούς. Ωστόσο η Ζάκυνθος, με τα πιο τυρκουάζ ίσως νερά της Μεσογείου, φαντάζει ως ο απόλυτος προορισμός για τους ερωτευμένους του κόσμου, που έρχονται εδώ για να ανανεώσουν την αγάπη τους!

Κρήτη
Η Κρήτη εκτός των άλλων προσόντων που διαθέτει, εκτός από τις απέραντες ομορφιές της και τις παραλίες της, τα υψηλά βουνά της και τον απέραντο πολιτισμό, έχει όντως ένα πολύ ηδυπαθές περιβάλλον. Ακόμα και οι άνθρωποι εκπέμπουν μια γνήσια ακτινοβολία μεσογειακού ταπεραμέντου. Αν υπολογίσουμε την ξέφρενη διάθεση για ζωή, αλλά και τον αυστηρό κώδικα που είναι διάσημος σε όλους τους ταξιδιώτες, είναι λογικό η Κρήτη να θεωρείται ερωτική γη. Ένα ταξιδάκι στην απέραντη επικράτεια της Κρήτης με τα χίλια χρώματα και τα άλλα τόσα αρώματα, αποτελεί ιδανική επιλογή για ερωτευμένους.

Σαντορίνη
Η Σαντορίνη είναι στους top προορισμούς των τουριστικών γραφείων ως νησί κατάλληλο για να παντρευτεί κάποιος και να ζήσει το όνειρο του μήνα του μέλιτος. Πολύ λογικό. Με τον γραφικό της χαρακτήρα, την άγρια ομορφιά, αλλά και το απόλυτο σήμα – κατατεθέν της, το ηλιοβασίλεμα στην Οία, μπορεί να γεννήσει έρωτες, να σφραγίσει γάμους, γενικά να γίνει μια καλοσήμαδη γη αγάπης και ονείρου.

Ρόδος
Η Ρόδος έχει ένα εκρηκτικό καλοκαίρι, που αποτελεί το όνειρο όλων των ταξιδιωτών για την μαγική της ατμόσφαιρα, που καμιά φορά ξεφεύγει κιόλας. Φυσικά ο πολύ ρομαντικός – ιπποτικός χαρακτήρας του νησιού, η πανέμορφη παλιά πόλη, το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, αλλά και οι απέραντες, σχεδόν εξωτικές παραλίες, όντως αποτελούν ένα ονειρικό και μαγεμένο σκηνικό, κατάλληλο για να ζήσει κάποιος τον έρωτα!

Αθήνα
Η Αθήνα για εμάς είναι οικεία και ίσως έχει απομαγευτεί. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους ταξιδιώτες που έρχονται να την θαυμάσουν κι εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να την δούμε με καινούριο μάτι. Έχοντας μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, με τους λόφους του Φιλοπάππου και του Λυκαβηττού να προσφέρουν μοναδικούς και ρομαντικούς περιπάτους, με ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο πολύ κοντά στην πόλη, αλλά και με τον Πειραιά δίπλα της, αποτελεί μια ερωτική, συναρπαστική πόλη. Αξίζει να την ερωτευτούμε και την ίδια ξανά!
     GreekLike.blogspot.gr

Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου