Οι…Κυκλάδες της Ανατολικής Αττικής! Δέκα άγνωστες πανέμορφες παραλίες για όσους μείνουμε στην Αθήνα

Δέκα άγνωστες παραλίες της Ανατολικής Αττικής που βλέπουν Κυκλάδες και θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι έχετε ταξιδέψει σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου.

Το φετινό καλοκαίρι είναι το δυσκολότερο για τους Έλληνες που βλέπουν τα εισοδήματά σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους (κυρίως φορολογικές) να σχηματίζουν θηλιά γύρω από τον λαιμό. Γι αυτό και ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και, στις ημέρες των διακοπών θα αναζητήσει κάποιες οάσεις δροσιάς και φυγής από την πραγματικότητα, κάπου στις παραλίες της Αττικής. Με την κάμερα του TheTOC περιηγηθήκαμε σε μια περιοχή λιγότερο γνωστή, αυτή της Νοτιοανατολικής Αττικής, από την Κερατέα μέχρι το Λαύριο και με διάθεση εξερευνητών, ανακαλύψαμε τις… Κυκλάδες που δεν βρίσκονται στις Κυκλάδες. Πρόκειται για δέκα παραλίες για τις οποίες θα χρειαστεί να κάνετε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω, ίσως και να ταλαιπωρήσετε το αυτοκίνητό σας με λίγο χωματόδρομο, αλλά θα αποζημιωθείτε και, συνάμα, θα εκπλαγείτε, ανακαλύπτοντας κάποιες ειδυλλιακές γωνιές της Αττικής όπου οι ορδές των διψασμένων Αθηναίων δεν κατακλύζουν, ιδίως τις καθημερινές.

Πρόκειται για παραλίες που βλέπουν Αιγαίο και είναι ευνοημένες όταν ο άνεμος είναι νοτιάς. Άλλες αμμουδερές, άλλες με ψιλό βοτσαλάκι και, σε αρκετές περιπτώσεις με κάποιες σκιές από αλμυρίκα ή άλλα δέντρα, θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Θα σας κάνει εντύπωση, αλλά μέσα σ’ αυτές υπάρχει και μία μικρή παραλία με βοτσαλάκι που μπορεί να απολαύσετε τη θάλασσα εντελώς απομονωμένοι από τον “Πολιτισμό” κι αυτό επειδή η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι αρκετά δύσκολη και αφορά περισσότερο αυτούς που διαθέτουν 4χ4. Κακιά Θάλασσα, Δασκαλειό, Βγέθι, Πόρτο Εννιά, Αγία Μαρίνα, Καλοπήγαδο,Ξανθός Γιαλός είναι μερικές από τις επιλογές που, εξαιτίας της εγγύτητας στις Κυκλάδες θυμίζουν αρκετά το άγριο τοπίο, σε συνδυασμό με την άναρχη οικιστική ανάπτυξη που, δυστυχώς, πάει “πακέτο” με αυτό που χαρακτηρίζουμε “κυκλαδίτικο τοπίο”.

Πηγή

Via




 greeklike



                                                     . -->
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου