Τα καφενεία της Αθήνας του 1900! …Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο !!!

Τότε που τα τραπεζάκια έβγαιναν έξω, οι άντρες μιλούσαν για τα πολιτικά και οι γυναίκες έκαναν μικρά πηγαδάκια και ασχολούνταν με τα κοσμικά κους κους της εποχής.

Ο καφές, ελληνικός και μη εξαιρετέος, ψήνεται σε μπακιρένιο μπρικάκι στη χόβολη και ένα λουκουμάκι συνοδεύει με τη γλύκα του την απλή, γλυκιά στική καθημερινότητα.

1. Το ζαχαροπλαστείο «Κυβέλεια» στα Χαυτεία. Πανεπιστημίου 83, μεταξύ Αιόλου & Πλατείας Ομονοίας (1925) 2. Καφενείον «Ζαχαράτου», Πλατεία Ομονοίας, 1896 3. Καφενείο στη Στοά Φέξη 4. Το Καφέ-Μπαρ «Η Αλεξάνδρεια» 5. Το αναψυκτήριον «Αίγλη» του Κ. Ρώμπαπα, Ζάππειον, 1911-1925 6. Το καφενείον «ΝΕΟΝ» στην Πλατεία Ομονοίας, 1925 7. Ο Παπασπύρου στην Λεωφόρο Συγγρού, δίπλα στον

Άγιο Σώστη 8. Κέντρο Villa Mon Caprice, στην Έπαυλη Θων, 28 Ιουνίου 1912 9. Το καφέ-ζαχαροπλαστείο «Χαρίδημος» στην Αχαρνών 10. Zαχαροπλαστείο «Γιαννάκη» (οδός Πανεπιστημίου), 1900 Οι φωτογραφίες από τη σελίδα στο Facebook Η Αθήνα Μέσα στο Χρόνο που κάνει ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στα παλιά αθηναϊκά καφενεία.

Πηγή

Via
 greeklike                                                     . -->
Share on Google Plus

About NEWS

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου