Μια υπέροχη νοσταλγική βόλτα στην Αθήνα του 19ου αιώνα!

Η Αθήνα του Όθωνα. Η Αθήνα του Τσίλερ. Η Αθήνα των πρώτων αρχιτεκτονικών σχεδίων, των οδών που παίρνουν τα πρώτα (αρχαιοελληνικά, πάντα αρχαιοελληνικά) ονόματά τους και των νεοκλασικών αρχοντικών. Η Αθήνα του Γεώργιου Σουρή. Η Αθήνα των περίλαμπρων χορών στα σπίτια των πρέσβεων της. Η Αθήνα του πετροπολέμου. Η Αθήνα του Οφθαλμιατρείου και του «κονιορτού», της μόνιμης σκόνης που αιωρούνταν πάνω από τους χωματόδρομούς της. Η Αθήνα του 19ου αιώνα. Η Αθήνα που δεν ξέρουμε.

Όλοι κάπου τις έχουμε δει αυτές τις εικόνες, όλοι έχουμε σταματήσει ό,τι κάναμε για να τις χαζέψουμε -σε όρους Facebook, θα λέγαμε «όλοι τις έχουμε κάνει like».Στα σχόλια που τις ακολουθούν σχεδόν πάντα, έχουμε διαβάσει χαμογελώντας -ειρωνικά ή όχι- τόσο τις γκρίνιες για το πόσο ωραία ήταν η Αθήνα τότε και «πώς την καταντήσαμε», όσο και τη νοσταλγία του τύπου «εκείνες ήταν εποχές».

Οδός Ερμού Η καθησυχαστική αίσθηση χρονικής συνέχειας που αναδίδουν αυτές οι φωτογραφίες, η αυτόματη σκέψη ότι σε αυτούς τους δρόμους περπατάμε καθημερινά κι εμείς, ακόμα και η στιγμιαία εντύπωση ότι είμαστε κομμάτι της Ιστορίας αυτής της πόλης, είναι που μας κάνουν να χαμογελάμε στην οθόνη κάθε φορά που εμφανίζεται μια ασπρόμαυρη ή σέπια φωτογραφία της παλιάς Αθήνας.

Πανόραμα της πόλης Ευριπίδου & Πραξιτέλους Πανόραμα της πόλης Οδός Φιλελλήνων Ομόνοια Μεγάλη Βρετανία Βασιλίσσης Σοφίας & Ηροδότου Οδός Πανεπιστημίου Οδός Αθηνάς Λεωφόρος Αμαλίας Πλατεία Κάνιγγος Πλατεία Κολωνακίου Πηγή

Via




                                                     . -->

.. http://greeklike.blogspot.com/ . .πηγή: .
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου