Σίφνος: Οι Κυκλάδες στα καλύτερά τους!



Κάθε χρόνο, προς το τέλος της άνοιξης, όλοι προγραμματίζουμε τις πολυπόθητες καλοκαιρινές μας διακοπές. Όλοι βρισκόμαστε στην αναζήτηση του ιδανικού προορισμού που θα καλύπτει τις ανάγκες μας για χαλάρωση, διασκέδαση και ενασχόληση με δραστηριότητες, με τις οποίες δεν μπορούμε να ασχοληθούμε όπως θα θέλαμε λόγω περιορισμένου ελεύθερου χρόνου.
Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, επέλεξα και
εγώ να περάσω τις ημέρες τις άδειάς μου στο κοσμοπολίτικο νησί της Σίφνου. Ως γνωστός aficionado αφαιρετικής απλότητας και ομορφιάς του κυκλαδίτικου τοπίου, η Σίφνος αποτελούσε «μονόδρομο» για τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Έτσι λοιπόν, ένα ζεστό πρωί του περσινού Ιουλίου κατέφθασα στις Καμάρες, το λιμάνι της Σίφνου, όπου από την πρώτης στιγμή με κέρδισε η γραφικότητα των λευκών σπιτιών με τα μπλε πορτοπαράθυρα, χαρακτηριστικό δείγμα κυκλαδικής αρχιτεκτονικής.
Με τους φίλους μου παίρνουμε το λεωφορείο και κατευθυνόμαστε στην Απολλωνία ,τη χώρα του νησιού- από τις λίγες που είναι χτισμένες στην ενδοχώρα και όχι στο λιμάνι- και το μέρος όπου βρισκόταν το κατάλυμά μας. Τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτιά μας και συζητήσαμε για λίγο με τους ιδιοκτήτες της μονάδας, απολαμβάνοντας τη θέα της Απολλωνίας. Μη χάνοντας χρόνο, επισκεφθήκαμε τη Χώρα για μια πρώτη «γνωριμία». Συνειδητοποιήσαμε πως πέρα από το καλαίσθητο των σπιτιών και των καταστημάτων, οι Σιφναίοι είναι πραγματικά φιλόξενοι κι ευγενικοί προς τους ταξιδιώτες, χωρίς ίχνος προσποίησης, κάνοντας σε να αισθάνεσαι « δικός» τους, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.
Νοικιάσαμε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μας και ξεκινήσαμε για την παραλία του Πλατύ Γιαλού, για τις πρώτες βουτιές στις παραλίες του νησιού. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής παρατηρήσαμε την ύπαρξη πάρα πολλών εκκλησιών και παρεκκλησιων στο νησί, χτισμένων στις πιο απόκρημνες τοποθεσίες, ενώ αργότερα μάθαμε ότι η Σίφνος διαθέτει 372 εκκλησίες, τις περισσότερες από κάθε άλλο κυκλαδονήσι.
Το κολύμπι, ο καφές, τα παιχνίδια και τα sports στην παραλία κράτησαν ως αργά το απόγευμα. Επιστρέψαμε στην Απολλωνία για φαγητό , όπου δοκιμάσαμε ρεβυθοκεφτέδες και άλλα τοπικά πιάτα- εξαιρετικά ομολογουμένως! Επιστρέψαμε στη «βάση» μας για ξεκούραση, κουβέντα και προετοιμασία για τη βραδινή μας εξόρμηση.
Η νυχτερινή ζωή της Σίφνου κυρίως στην Οδό… Τρέλας- όνομα και πράγμα- παρέχει αρκετές επιλογές για τους επισκέπτες: ταβέρνες με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, μπαράκια με ροκ μουσική chic εστιατόρια bars και clubs με ωραία διακόσμηση και ευφάνταστες προτάσεις σε cocktails- τις τιμήσαμε με το παραπάνω!!!
Το πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών των διακοπών μας κύλησε στους ίδιους ρυθμούς. Άξια αναφοράς είναι η επίσκεψή μας στο Κάστρο της Σίφνου και η κατάβασή μας προς το εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων- κυριολεκτικά μέσα στο πέλαγος. Εμπειρία κουραστική αλλά συνάμα μαγική, αν σκεφτεί κανείς τη θέα που απολαμβάνει ο ταξιδιώτης τόσο από το Κάστρο, όσο και από το εκκλησάκι. Στα highlights των διακοπών μας εντάσσεται και η παραλία του Φάρου με τον ομώνυμο οικισμό, καθώς επίσης και το χαραγμένο μονοπάτι που συνδέει το Φάρο με την παραλία και το Μοναστήρι της Χρυσοπηγής- την πιο φωτογραφημένη εκκλησία των Κυκλάδων!!!!
Η ολιγοήμερη παραμονή μας στο νησί μας έμεινε αξέχαστη. Είναι ένας προορισμός ταχέως ανερχόμενος τα τελευταία χρόνια, με ποιοτικές προτάσεις και επιλογές για όλα τα… βαλάντια και για όλα τα είδη των υπηρεσιών. Δεν θα νιώσετε την αίσθηση ότι οι υπηρεσίες τις οποίες έχετε επιλέξει, βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την ποιότητα που προσφέρουν. Αναμφίβολα μια πολύ καλή επιλογή προορισμού για κάποιους που θέλουν να συνδυάσουν τη χαλάρωση, τις καθαρές παραλίες και τις εναλλακτικές δραστηριότητες με το καλό φαγητό και τα υψηλής αισθητικής εστιατόρια και bars.
Γιώργος Κακούτης

                                                     . -->

.. http://greeklike.blogspot.com/ . .
//blog.visitgreece.gr/el.
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου