Κοντινές αποδράσεις στην Αθήνα

Κοντινές αποδράσεις στην Αθήνα – Για να τη βγάλεις φθηνά και φέτος
Τολό: Βουτιές στην αρχαία ιστορία
Σε απόσταση περίπου μίας ώρας και σαράντα λεπτών από την Αθήνα, το Τολό διχάζει τους επισκέπτες για το αν αποτελεί ειδυλλιακό παραθαλάσσιο προορισμό ή κακοχτισμένο τσιμεντοχωριό. Τα πάντα, βέβαια, είναι θέμα οπτικής γωνίας. Αν επιλέξετε για την διαμονή σας κάποιο από τα νεόδμητα ξενοδοχεία της παραλίας και δωμάτιο με...
θέα θάλασσα, ο κόλπος του Τολού θα σας φανεί μαγευτικός. Δεν χρειάζεται να κοιτάξετε πίσω, προς τον οικισμό. Απολαύστε την θέα και ακολουθήστε τις συμβουλές μας για τα μπάνια και την διασκέδασή σας.
Οι παραλίες της περιοχής που αξίζει να επισκεφθείτε είναι βέβαια αυτή του Τολού, με την καθαρή θάλασσα και την ξανθιά, ψιλή άμμο, η οποία στα περισσότερα σημεία της είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Το Κονδύλι, ωστόσο, θεωρείται η καλύτερη παραλία της περιοχής, χάρη στα κρυστάλλινα νερά και την μεταξένια αμμουδιά που εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων –και αυτή είναι κατά τόπους οργανωμένη, όμως σίγουρα θα βρείτε άφθονο χώρο για ελεύθερο άπλωμα πετσέτας. Τέλος, μία ακόμα παραλία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς είναι η Κάντια, με τα πολύχρωμα βότσαλα.
Κατά την διαμονή σας στην περιοχή πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την Ασίνη, το παραδοσιακό «αρχοντοχώρι» με την Αρχαία Ακρόπολη και το πανέμορφο Ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Ακόμα, αν αντέξετε τον ήλιο, μία βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, εκεί όπου βρίσκεται και το αρχαιολογικό μουσείο, θα σας συναρπάσει. Ωστόσο, μία ωραία ιδέα είναι να συνδυάσετε την εκδρομή σας στο Τολό με το Φεστιβάλ Επιδαύρου, και να παρακολουθήσετε κάποια από τις παραστάσεις που προγραμματίζονται για τον Αύγουστο.
Σαλαμίνα: Κάτι τρέχει στην Κούλουρη
«Σαλαμύκονο» ονομάζουν το νησί όσοι τυχαίνει να έχουν εξοχικό εκεί, αναφερόμενοι στην ανάπτυξη που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια, με τα συνεχώς αυξανόμενα τουριστικά μαγαζιά και τις οργανωμένες παραλίες –πρόσφατα, μάλιστα, απέκτησαν και νεροτσουλήθρες.
Το μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού έχει πολλούς μόνιμους κατοίκους, λόγω της κοντινής απόστασης από την Αττική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα σαββατοκύριακα δεν την επισκέπτονται και τουρίστες για τα μπάνια τους, αλλά και για βόλτες στα καταπράσινα πευκοδάση της.
Για να βρεθείτε στη Σαλαμίνα θα πάρετε το φέριμποτ που φεύγει σχεδόν ανά δεκαπέντε λεπτά από Πέραμα για Παλούκια (κόστος εισιτηρίου: περί τα 5,5 ευρώ για το αυτοκίνητο και 0,80 ευρώ κατ’άτομο), ενώ υπάρχει και η γραμμή Παλούκια-Πειραιάς που διαρκεί σαράντα πέντε λεπτά, αλλά το καραβάκι δεν παίρνει αυτοκίνητο, το οποίο είναι απαραίτητο για το νησί.



... ... ..


..
.. http://greeklike.blogspot.com/ . .
πηγή: tsantiri.gr.
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου