Victoria Hislop: Η τραγωδία της αγαπημένης μου Ελλάδας

Victoria Hislop: Η τραγωδία της αγαπημένης μου Ελλάδας .Η Victoria Hislop, η επιτυχημένη Βρετανίδα συγγραφέας των best sellers "Το νησί" και "Ο γυρισμός" και γνωστή για την αγάπη της προς τη χώρα μας, περιγράφει σε άρθρο της στην Daily Telegraph τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα.

Μένει μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια και δεν ...κρύβει την αγάπη της για την χώρα μας. Η Victoria Hislop περιγράφει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στη Αθήνα και βιώνει και η ίδια.

"Το πάθος μου για την Ελλάδα άρχισε την πρώτη ημέρα που πήγα εκεί για διακοπές πριν από 30 χρόνια και έχει γίνει πιο έντονο από τότε. Έχω πάει στο "πάρτι" που ήταν κάποτε η Ελλάδα. Τώρα μοιράζομαι το "hangover". Και είναι απελπιστικά οδυνηρό και λυπηρό", γράφει χαρακτηριστικά.
Η συγγραφέας περιγράφει τη σχέση της με τη χώρα μας, εξηγεί πώς έμαθε την ελληνική γλώσσα, αλλά και την τεράστια αποδοχή του κόσμου όταν "Το Νησί" της μεταφέρθηκε στην τηλεόραση.

Τα άδεια εστιατόρια και τα μπουζούκια δεν περνάνε απαρατήρητα κατά τις τελευταίες επισκέψεις της στην Ελλάδα, σχολιάζοντας πως δεν πίστευε ποτέ ότι οι Έλληνες θα μειώσουν τις εξόδους τους γιατί "δεν είναι στο DNA τους να μένουν μέσα".

"Οι Έλληνες είναι ένας πολύ περήφανος λαός και νιώθουν ταπεινωμένοι από αυτό, που τους έχει συμβεί. Τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, κάποιος θα αναφέρει το θέμα του χρέους αλλά και για το πόσα χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από την εποχή του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου" αναφέρει στο άρθρο της.

Παράλληλα, σημειώνει πως "οι περισσότεροι Έλληνες δεν κάνουν πλάκα με το ευρώ" ενώ αναφέρεται στην ανησυχία των πολιτών για τις καταθέσεις τους, ενώ και η ίδια δεν τολμά να αποσύρει κάποια από τα χρήματα που διατηρεί σε ελληνική τράπεζα, καθώς νιώθει πως έτσι θα έδειχνε μια μορφή απιστίας απέναντι στην Ελλάδα.

"Ασυνήθιστο για Μάη μήνα, έβρεξε πολύ την περασμένη εβδομάδα. Από το μπαλκόνι μου, μπορούσα να δω το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Παναθηναϊκό στάδιο για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας. Ύστερα από αρκετές ώρες, ο κόσμος έφυγε και ξαφνικά βγήκε ένα ουράνιο τόξο στον αθηναϊκό ουρανό. Η Ελλάδα γέννησε το δράμα. Ελπίζω για το καλό όλων που ζουν σε αυτή την απίστευτη χώρα, το ουράνιο τόξο να είναι συμβολικό και σύντομα η Ελλάδα να βρει "το χρυσό της λιμάνι" καταλήγει η Βρετανίδα συγγραφέας.

. http://greeklike.blogspot.com/ . Bookmark and Share .
πηγή:ramnousia.com
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου