Ωρα Λονδίνου για την Ολυμπιακή Φλόγα

Με καιρό Λονδίνου ξεκίνησε χθες το απόγευμα από το Καλλιμάρμαρο το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας προς τη βρετανική πρωτεύουσα. Η βροχή δεν επέτρεψε να γεμίσει το στάδιο, ωστόσο αρκετές χιλιάδες Αθηναίοι και τουρίστες έδωσαν το «παρών» στην τελετή παράδοσης της Φλόγας στη βρετανική επιτροπή. <br> <b> Δείτε την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και η πριγκίπισσα της Βρετανίας Αννα παρακολούθησαν την ...τελετή, ωστόσο ο σταρ στο Καλλιμάρμαρο ήταν ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος έστεκε «ατσαλάκωτος» στη βροχή με ροζ πουκάμισο και ριγέ γραβάτα και αποθεώθηκε από το κοινό. «Βλέπετε ότι είναι πιο διάσημος από εμάς», είπε χαμογελώντας η πριγκίπισσα Αννα στον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαίτερα προσιτό και φιλικό τον βρετανό ποδοσφαιριστή.
Η βροχή σταμάτησε τη στιγμή που άρχισε η λαμπαδηδρομία εντός του σταδίου - φάνηκε μάλιστα και το ουράνιο τόξο - επιτρέποντας στον τέσσερις φορές ολυμπιονίκη μας στην άρση βαρών Πύρρο Δήμα και τον εκ των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία της γυμναστικής, τον Κινέζο Λι Νινγκ, να ανάψουν τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Η τελετή ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Υμνου ακολούθησε ο εθνικός ύμνος της Βρετανίας και μετά ο ελληνικός, τον οποίο ερμήνευσε a capella ο διεθνής τενόρος Μάριος Φραγκούλης.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας Χριστίνα Γιατζιτζίδου ήταν η πρώτη λαμπαδηδρόμος που μπήκε στο στάδιο με την Ολυμπιακή Φλόγα κρατώντας στο χέρι της και ένα κλαδί ελιάς, προερχόμενο από την αρχαιότερη ελιά στην Ελλάδα, που βρίσκεται στον Πλατανιά Χανίων.

Επόμενος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Βασίλης Τσολακίδης, πρωταθλητής της ενόργανης, ο οποίος έδωσε τη Φλόγα στην Αλεξάνδρα Τσιάβου, παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας.

Εκείνη με τη σειρά της παρέδωσε τη Φλόγα στον Πύρρο Δήμα και στον 49χρονο κινέζο ολυμπιονίκη Λι Νινγκ. Οι δυο τους ήταν οι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι.
Στη συνέχεια ακολούθησε ο τελετουργικός χορός, με τις ιέρειες να εισέρχονται στον χώρο του σταδίου με επικεφαλής την πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη που παρέδωσε τη Φλόγα στον Σπύρο Καπράλο, ο οποίος με τη σειρά του την έδωσε στην πριγκίπισσα Αννα. Η Φλόγα τοποθετήθηκε σε ειδική λυχνία και διανυκτέρευσε στη βρετανική πρεσβεία. Σήμερα ξεκινά το ταξίδι της προς την Αγγλία.
Ο βετεράνος δρομέας μεσαίων αποστάσεων και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του Λονδίνου Σεμπάστιαν Κόε είπε: «Εκ μέρους του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τους Ελληνες». Επίσης, έκανε γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η Φλόγα επί βρετανικού εδάφους: θα ταξιδέψει στη Νοτιοδυτική Αγγλία, μέσα από την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία. Θα επισκεφθεί κάθε περιοχή της χώρας, φωτίζοντας τους ανθρώπους, τους τόπους και τους πολιτισμούς της Βρετανίας. Θα ταξιδέψει επίσης στο Δουβλίνο.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση της βρετανικής αποστολής και της πριγκίπισσας Αννας που κρατούσε τη λυχνία με τη Φλόγα.

Δείτε την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας 

Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου