Σκύρος: Θα την αγαπήσετε!

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο νησί των Βορείων Σποράδων και βρίσκεται ανατολικά της Εύβοιας. Απέχει περίπου 24 μίλια από την Κύμη της Εύβοιας, απ ‘όπου το ferry boat Αχιλλέας πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια. Είναι το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων με έκταση 210 τετραγωνικά χιλιόμετρα.Το νησί χαρακτηρίζεται από έντονες αντιθέσεις καθώς διαθέτει πευκόφυτους λόφους, ορεινά τοπία, ειδυλλιακές απόμερες αλλά και εκτεταμένες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, όμορφους όρμους, θαλάσσιες σπηλιές και την περιοχή Natura, στο νότιο τμήμα του νησιού, που συνθέτει ένα φυσικό τοπίο γεμάτο εναλλαγές. Εδώ θα βρείτε μοναδικά φυτά όπως τη μαύρη τουλίπα και την άγρια ??ορχιδέα, καθώς και το σπάνιο γεράκι Μαυροπετρίτη.


Η Σκύρος, τόπος με μακραίωνη ιστορία , διαφύλαξε την παράδοση και την αυθεντικότητά της. Θαυμάστε την ντόπια αρχιτεκτονική, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα, τα υπέροχα κεραμικά βυζαντινής θεματικής προέλευσης και την μοναδική διακόσμηση των λευκών σπιτιών της Χώρας, που μοιάζουν σφιχταγκαλιασμένα το ένα με το άλλο .
Το νησί είναι διάσημο για το Σκυριανό αλογάκι (απεικονίζεται στη μετόπη του Παρθενώνα) και είναι μια ράτσα που δεν θα τη συναντήσετε πουθενά αλλού στον κόσμο.
Τα γεωργικά προϊόντα της Σκύρου είναι μοναδικά , γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής .Τυρί, μέλι, βότανα, κρέας, ψάρια και θαλασσινά είναι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην Σκυριανή κουζίνα που θα σας εντυπωσιάσει με την ποιότητά της.

Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας επιτρέπει την άσκηση πολλών αθλημάτων: πεζοπορία σε όμορφα φυσικά μονοπάτια, ορειβασία, ποδηλασία, wind surfing, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις, off-road διαδρομές με μοτοσικλέτες ή οχήματα 4×4.
Ανάλογα με την εποχή που θα επισκεφθείτε το νησί θα βιώσετε δημοφιλή παραδοσιακά έθιμα, όπως τα πολυάριθμα πανηγύρια , τον Σκυριανό παραδοσιακό γάμο και άλλα.
Μπορείτε να απολαύσετε τη θέα στο Αιγαίο από την πλατεία της Αιώνιας ποίησης, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Άγγλου ποιητή Ρόμπερτ Μπρουκ αλλά και να περιηγηθείτε στην προϊστορική, οχυρωμένη πόλη, στο Παλαμάρι ή στο αρχαίο λατομείο στα Πουριά.
Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα μουσεία, το αρχαιολογικό και το λαογραφικό (Μάνος και Αναστασία Φαλτάϊτς), το Σκυριανό σπίτι και την έκθεση του Σκυριανού γλύπτη Γεωργίου Λάμπρου.

Για την διαμονή σας θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όλα τα βαλάντια. Από τα πλέον αξιόλογα καταλύματα του νησιού είναι το ξενοδοχείο Νεφέλη, στην είσοδο της πόλης της Σκύρου. Αποτελείται από 5 κτίρια, καθένα από τα οποία έχει διακοσμηθεί με ένα ιδιαίτερο στυλ. Με προδιαγραφές 4**** αποτελεί ένα πρότυπο συγκρότημα, το οποίο συνδυάζει την άψογη φιλοξενία, τις ποιοτικές υπηρεσίες και την διακριτική πολυτέλεια.
Πώς θα φτάσετε στη Σκύρο
Η μεταφορά στο νησί είναι εύκολη και οικονομική.
Ακτοπλοϊκώς: το πλοίο Αχιλλέας θα σας μεταφέρει από την Κύμη της Εύβοιας στο λιμάνι της Σκύρου σε 1,5 μόλις ώρα. Αεροπορικώς: υπάρχουν αεροπορικές συνδέσεις με την Aegean Airlines από και προς την Αθήνα και με την SkyExpress από την Θεσσαλονίκη ,τρεις φορές την εβδομάδα.
Το κείμενο παραχώρησε:
www.skyros-nefeli.gr

                                                     . -->

.. http://greeklike.blogspot.com/ .
 .πηγή: blog.visitgreece.gr/el.
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου